donderdag 21 juli 2011

Embossing lijnen en bloemen

Vierkante kaart met embossingsjablonen

Ik moest voor een 60 jarig huwelijk een kaartje zoeken voor bij het cadeautje. Gelukkig heb ik een aantal kaartjes altijd paraat liggen voor dit soort situaties. Tijd tekort, maar toch een leuke kaart erbij willen hebben. In zo'n geval is een kleine voorraad ideaal.
Ik stond dus even te kijken naar dit kaartje: dit is namelijk zo leuk om te doen.
Voor dit kaartje heb ik gebruik gemaakt van het zachte canson papier. Het laat zich zo heerlijk embossen. De kleuren zijn zacht en passen ook heel goed bij mijn designpapier. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van twee sjablonen: het bloemen sjabloon en het lijnsjabloon.
Materialen:
* Canson papier: groen, zacht geel, en donker geel.
* Bloemen sjabloon 564
* Lijnsjabloon 940.1184
* Hoek sticker 61.3140
* LeCreaDesignpapier® 51.6455
* Lintbloemen: geel en lila 60.bloem geel  60.bloem lila
(voor materialen: zie http://www.leanecreatief.nl/)


 

WERKWIJZE
* Voor de bloemen en de strik:  het sjabloon heeft een lijnfiguur en een vol figuurtje. Embos eerst het volle figuur, b.v. de strik. Leg nu het sjabloon met het lijnfiguur precies over het geëmboste volle figuur. Neem met een pompom op een krokodillebekjes wat chalkpoeder op in een bijpassende tint (of gebruik stempelinkt) en kleur het lijnfiguur in. Op het geëmboste figuurtje is nu het lijnpatroon zichtbaar. Maak op deze wijze drie grote bloemen en een strik klaar.
* Knip de geëmboste delen  uit, een millimeter vanaf de geëmboste rand.
* Snijd van het gele papier een dubbele kaart van 12 cm en een oplegvelletje van 9x9cm.
* Embos met behulp van het lijnsjabloon langs de rand van de voorzijde van de kaart een streep stippel lijn. Embos langs de rand van het vierkant een ononderbroken lijn.
* Snijd van het designpapier een vierkant van 7 cm en een van 10 cm.
* Schik alle onderdelen op de gele kaart van 12x12 cm. Plak alles op elkaar vast. Zet de bloemen met dotjes kit op elkaar en op de kaart vast.
* Versier de kaart met de losse kleine lila bloemetjes. (Knip ze los, leg ze in de hand en duw met de embossingpen het midden omlaag. De blaadjes gaan dan wat bol staan. Zet ze met een dotje kit hier en daar vast.)
Succes!  

                             Geen opmerkingen:

Een reactie posten