dinsdag 25 oktober 2011

Waardevolle tips waar je iets mee kunt!

TIPS

Op mijn oproep om tips, kreeg ik van Debbie een groot aantal.
Daar zijn een aantal goede wijsheden tussen!!

3D Afbeeldingen:
- De afbeeldingen die je op je kaart wilt plakken even wat bol maken (met bv achterkant van schaar) Als je het dan plakt met foam of silliconen, kijk je niet tegen de lijm aan vanaf de zijkant.
   Aanvulling Leane:  Als je dan met siliconenkit werkt, kun je delen van de afbeelding ook wat meer of minder kantelen. Door met wat grotere en kleinere dotjes te werken, krijg je hoogte verschil. Het geeft een heel levendig effect, vooral bij bloemen.

Opplakken papier:
- Bevestig stukken papier met DubbelTape, dit plakt altijd gelijk stevig, doe een klein beetje fotolijm over de tape heen, fotolijm is wat dik als je het aanbrengt, hierdoor kun je het papier nog wat schuiven.

Opplakken bloemen:

- Plak papieren bloemen op met silliconen kit, je kunt dan nog wat schuiven en eventueel iets tussen steken zoals een speld of bedel.

Touwtje / Lintjes:

- Wil je een touwtje op een lintje knopen? Doe dan alvast in het touwtje een begin van het knoopje.

Inkleuren stempels:

- Stempelen en Inkleuren? Diepte aanbrengen? Gebruik 2 tinten van dezelfde kleur.


Er zijn heel wat van die handige dingen, waar je werk gewoon gemakkelijk mee gemaakt wordt.
De tip van papier vindt ik ideaal. Alleen fotolijm is niet handig, na een tijdje kan het papier loslaten. Ik vond het werken met tape zo onhandig, omdat je niet meer kunt schuiven. Dit is wel een grandioze oplossing voor dat probleempje!

Nog meer van die tips, dames?  Ik hoor ze graag en deel ze graag met iedereen.


1 opmerking:

  1. ik heb een hele andere tip voor het werken met dubbelzijdig tape dan heb je helemaal geen fotolijm meer nodig!
    Als je de tape plakt op je figuur heb je altijd 1 strook van hoek tot hoek en de andere zijn dat niet! dan haal je alleen die strook van hoek tot hoek los en de andere laat je erop zitten dan leg je het op de kaart waar het hoort en probeer maar dan kan je nog gewoon schuiven (moet je natuurlijk niet op de rand zitten waar je het afgehaald heb)als het dan goed ligt dan ga je over de rand heen waar de beschermlaag af is dan zit het vast en kan je de andere beschermlagen eraf halen.

    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen