donderdag 7 november 2013

Stempelaars en kaartenmaaksters

Stempelen en kaarten maken

Twee hele verschillende werelden, die van de stempelaars en kaartenmaaksters. Dat merkte ik toen ik een dagje met de stempelexpert Rostita Egelmeer aan de gang ging. Ik had haar gevraagd, of zij eens met mijn materialen kon werken om mij te laten zien, wat de echte stempel liefhebbers ermee kunnen. Dus ik ging een dagje met mijn nieuwe wintercollectie bij haar langs. Wat een leuke verschillen:

* Ik werk heel voorzichtig met de Distress inkten, laat de kleuren voorzichtig in elkaar lopen....
Rosita durft daar veel meer mee te doen, werkt met sprayflesjes met water om de kleuren te verdelen, werkt met mediums, ze durft duidelijk heel veel meer te doen met inkt.
* Ik kleur de stempelafdrukken in met de waterpenseel, gebruik zachte tinten. Rosita gebruikt veel meer kleur en durft ook met fellere tinten te werken.
* Als kaartenmaakster gebruik je vaak een enkele tekst. Rosita liet mij zien, dat bij Art journaling de tekst een decoratie is, het is een onderdeel van de creatie. Dus zij gebruikt dus ook heel veel tekst stempels.
* De stansjes van de Lea'bilities, gebruikte Rosita ook in combinatie met de inkten. Kortom stempelinkt, kleur en tekst zijn voor haar een belangrijk onderdeel van haar werk.

Deze labels zijn het resultaat van die middag. Een ding is heel duidelijk. Bij de kaartenmaaksters in zijn algemeen is de stempelinkt slechts een klein onderdeel van de hele kaart.
Bij Rosita is de stempelinkt het belangrijkste onderdeel.... het is haar lust en liefde en leven.... 

2 opmerkingen:

  1. OOO wat ziet er gaaf uit hahahah wat zijn we lekker bezig geweest ;-).

    Liefs Rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woww, distressinkt blijft je verrassen, mooi.

    BeantwoordenVerwijderen