Tips en Trucs

Tips en Trucs:

Soms zijn er van die dingen, waarvan iedereen achteraf zegt, wat gemakkelijk om het zus of zo te doen.
Dat je daar niet eerder op bent gekomen.
Hebt u ook zo'n tip of trucje, laat het ons weten, zodat we het verder met anderen kunnen delen.


Winter Décor Snow:
Met de sneeuw kun je aan je kaarten een winters sfeertje toevoegen.
*Flesje goed schudden,
*het tuitje even afknippen waar het schuin gaat lopen.
*Laat wat sneeuw op aluminium folie lopen. Dan kun je namelijk met een penseeltje hele kleine details mooi aanbrengen.
*Met een penseeltje de sneeuw aanbrengen. Meteen na gebruik, het penseeltje met water schoonmaken.


Tweetke op het randje
Soms steekt een deeltje van een stempel uit over een van de snijmallen. De oplossing is om de stempelafdruk uit te knippen, met een klein randje en die dan op het stansvormpje plakken. Een andere optie is, om te stempelen en de mal te gebruiken, met uitsparen van de over de mal uitstekende delen.....

  • Leg de snijmal met het mes naar beneden over de stempel. Geef met potlood de plaats van de mal aan.
  • Zet ook aan de binnenzijde van de mal, op de plaats waar de stempel over de mal valt een streepje.
  • Knip de stempel langs de lijn in, tot aan het streepje aan de binnenzijde van de mal.
  • Schuif de mal nu op zijn plaats terug, het mes naar beneden, totdat de mal binnen de aangegeven lijnen valt. Zet het geheel eventueel even met tape vast. Stans en embos nu het geheel.  Stickertip:
Verwijder de rand van het stickervel, rondom de stickers.
* Het voordeel is, dat je heel goed ziet, wat er op het stickervel zit. De restjes zijn zichtbaar en je ziet heel goed wat je nog kunt gebruiken.
* Een ander voordeel is, dat je nu met de prikpen heel goed onder de stickers kunt steken om deze op te tillen. Zelfs de kleinste puntjes schuift u zo op de punt van uw prikpen. Op deze manier voorkomt u dat de kleine figuurtjes als vlooien door de kamer springen.

TIPS voor kaartborduursters
* Kaartborduren is een leuke bezigheid, die je ook overal mee naar toe kunt nemen. Je moet van te voren even bedenken, wat voor kleuren garen je mee wilt nemen. Verder de prikmat, prikpen, naalden en schaar en....iets om je draden vast te plakken. Een plakbandrolletje is omslachtig. Vooral als je aan het einde van je borduurwerk je draad wil vastplakken. Je wilt de draad eigenlijk niet laten schieten.... Heel handig daarvoor zijn de ronde kleine etiketstickers, verkrijgbaar in bijna iedere goede boekhandel. Deze zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar. Witte zijn heel neutraal en zullen nooit doorschijnen.
Stop een velletje bij de borduurspullen en men kan eindeloos borduren. Geen gedoe met schaar en plakband, simpel een etiketje van het velletje plukken en opplakken!

* Kies voordat u begint met borduren eerst de 3D afbeelding uit, die je wilt gebruiken. Kies aan de hand van de afbeelding de kleuren van het garen.
Dit is veel gemakkelijker, dan eerst borduren. Dan is het moeilijker om een afbeelding te vinden die precies bij de kleuren van je garen past!

* Soms heb je een te grote prikpen, of soms heb je net een dikke naald gebruikt. Hierdoor worden de prikgaatjes van je borduurwerk vaak "zichtbaar". Draai na het borduren het werkstuk om en wrijf de gaatjes dicht. Hiervoor kun je de achterkant van een schaar gebruiken.

TIPS VAN JANNIE
"ik heb een hele andere tip voor het werken met dubbelzijdig tape dan heb je helemaal geen fotolijm meer nodig!  Als je de tape plakt op je figuur heb je altijd 1 strook van hoek tot hoek en de andere zijn dat niet!
Dan haal je alleen die strook van hoek tot hoek los en de andere laat je erop zitten.
Je legt het op de kaart waar het hoort en probeer maar, dan kan je nog gewoon schuiven (moet je natuurlijk niet op de rand zitten waar je het afgehaald heb)als het dan goed ligt dan ga je over de rand heen waar de beschermlaag af is dan zit het vast en kan je de andere beschermlagen eraf halen."

TIPS VAN DEBBIE
Daar zijn een aantal goede wijsheden tussen!!

3D Afbeeldingen:
- De afbeeldingen die je op je kaart wilt plakken even wat bol maken (met bv achterkant van schaar) Als je het dan plakt met foam of silliconen, kijk je niet tegen de lijm aan vanaf de zijkant.
   Aanvulling Leane:  Als je dan met siliconenkit werkt, kun je delen van de afbeelding ook wat meer of minder kantelen. Door met wat grotere en kleinere dotjes te werken, krijg je hoogte verschil. Het geeft een heel levendig effect, vooral bij bloemen.

Opplakken papier:
- Bevestig stukken papier met DubbelTape, dit plakt altijd gelijk stevig, doe een klein beetje fotolijm over de tape heen, fotolijm is wat dik als je het aanbrengt, hierdoor kun je het papier nog wat schuiven.

Opplakken bloemen:

- Plak papieren bloemen op met silliconen kit, je kunt dan nog wat schuiven en eventueel iets tussen steken zoals een speld of bedel.

Touwtje / Lintjes:

- Wil je een touwtje op een lintje knopen? Doe dan alvast in het touwtje een begin van het knoopje.

Inkleuren stempels:

- Stempelen en Inkleuren? Diepte aanbrengen? Gebruik 2 tinten van dezelfde kleur.

KERSTSTICKERS
De stickers met de kerstballen en hulstblaadjes zijn heel leuk om op kerstkaarten te gebruiken. Op een bepaald moment dacht ik, nu zou een groen blaadje eigenlijk mooier zijn. Dus ik heb mijn  identipennen, de watervaste stiften maar weer eens opgezocht. Door het inkleuren van de blaadjes met stift, krijg je de groene blaadjes die je wilt. Gemakkelijk te doen en een leuk resultaat.
Tip: Ik haal de rand van het stickervel altijd af. De stickerdelen blijven zitten en je ziet heel goed, wat je van dat stickervel over hebt. Bovendien is het heel gemakkelijk om de stickers dan in te kleuren.


Het inkleuren van de blaadjes heb ik bij deze Tri-O-kaart gebruikt.


Zand Glitter Kerstbomen:
Zo leuk om mee te werken en zo eenvoudig om te maken:  de zandglitter kerstbomen.
De kerstbomen zijn voorgestanst en eenzijdig zelfklevend (61.7100). Met kerstballen en hulstblaadjes stickervel kun je op een eenvoudige wijze de kerstbomen van een accentje voorzien. (Verkrijgbaar in: diamond goud: 61.7155, diamond zilver 61.7162 en pearl goud 61.7179).
Een strassteentje is tot slot wel helemaal een glitter accentje in de boom.  Veel plezier!

VLEKKEN van 3D kit:
....en dan valt het plaatje met kit dotjes net op je kaart.  Resultaat:  een vetvlekje.
Wat te doen:
* Schraap eerst heel voorzichtig met een mesje het overtollige kit weg. Doe het voorzichtig en maak de vlek niet veel groter.
* Neem een wattestaafje en haal daarmee nog het laatste weg.
* Neem nu wat fotolijm. Doe dit op de "vetvlek".  Laat het "aandrogen".
* Rul nu met uw vingers de fotolijm weg. Deze neemt iets van het vet van de kit mee.
* Herhaal totdat de vlek weg is.
Succes.