dinsdag 16 september 2014

Doodle Stamps

Doodle Stamps

In ons winterassortiment zitten een aantal Doodle stamps. Eigenlijk kennen heel veel mensen dit. Je ziet mensen aan de telefoon vaak zitten te kriebelen met hun pen. Die figuurtjes tekenen is het doodelen. Om het gemakkelijk te maken, heb ik een aantal stempels getekend, die hiervoor heel erg geschikt zijn. De afbeeldingen hebben kleine vakjes, die je met doodles kunt opvullen.

Een hele rustgevende hobby. Leuk om te doen en je hebt er niet veel voor nodig. Een fijn permanente fijnlijner en je kunt aan de gang. Om wat kleur aan te brengen, kun je stempelinkt gebruiken, de diverse stiften, markers, waterverf, chalk. Kortom, iedereen heeft wel iets in huis om daar mee te beginnen.

Voor de fineliners zou ik aanraden:
De pigma micron pennen van Sakura nummer 01
De 1800 serie van Edding,  01.
Deze fijne punt is heel geschikt voor het tekenen van de doodles. Als je de doodles wilt inkleuren met een fineliner, neem dan daarvoor eventueel een hoger nummer dus een dikkere punt. Ik vind dan de 03 heel prettig om mee te werken.

Natuurlijk denk je bij fineliners al gauw aan zwart, maar ik kreeg van Elianne Veeneman een schitterend voorbeeld, gemaakt met de kerstbal in blauwtinten. Zij gebruikte blauwe stempelinkt en een blauwe fijnliner. Met de stempel van de Kerstbal en haar creatieve doodles heeft ze er wel een hele originele Kerstkaart van gemaakt.Behalve de kerstbal, twee mooie sterren en ook klokken, zijn er ook teksten om in te vullen met eigen doodles.

Het hele assortiment van stempels zijn op de site te zien. Om te weten hoe je te werk gaat, heb ik op mijn you tube kanaal en op de site een video staan.
zie: https://www.youtube.com/watch?v=EpOvo-rpcT0

Materialen:
LeCreaDesign Doodle stamps: 55.0126
LeCreaDesign Winter papier: 51.0065
zie voor meer materialen: www.leanecreatief.com
voor het filmpje:

2 opmerkingen: