donderdag 13 augustus 2015

Sfeer van Kerstmis

SFEER VAN KERST

De tijd vliegt voorbij en de kerstkaarten moeten toch gemaakt worden. Ondanks het mooie weer.....
Even twee uitwerkingen van de die van de Kerstkribbe, 45.0843. 
Bij beide kaarten kun je zien, wat het effect is van stempelinkt....... Daar kun je namelijk schitterende achtergrondjes mee maken.

Houdt het simpel of maak er een hele uitgebreide kerststal van:
* Voor de achtergrond van deze uitgebreide kerststal heb je de stans van de wolken lucht nodig, die je vindt bij Lea'bilitie: 45.0836 Houses
Stans met de wolkenlucht van reststroken karton. Leg de wolken als eerste in het midden. Gebruik een sponsje of blending tool en donkerblauwe inkt. Strijk vanaf de wolken omhoog op het witte vierkant, de basis van deze kaart. Gebruik vervolgens een lichtere tint blauw. Schuif het karton naar boven en breng op deze manier opnieuw inkt aan. Herhaal dit enkele keren.
Doe hetzelfde met de gras/bodem stans.

Het kerststalletje kun je helemaal aanpassen aan je smaak. Er zijn zoveel andere dies uit deze serie, die je ermee kunt combineren.

* Je kunt natuurlijk ook de kerstfiguren alleen gebruiken. Het flockpapier geeft daarbij een heel mooi effect! Voor de achtergrond van de Kerstfiguren, plakte ik eerst een kleine cirkel uit postit papier op de plek van de 'maan'.  Begin met een sponsje of blending tool eerst met de gele tint rondom de maan. Ga met licht blauw verder naar boven en ga gauw over op donkerblauw. Naar beneden toe werk je van lichtblauw naar licht groen en donker groen. Let op, daar waar de kribbe komt te staan, kun je weer wat gele inkt aanbrengen.
Een stempel van een takje of gras, maakt de achtergrond interessanter.

Het kaartje met de kerstfiguren kun je heel mooi verwerken op een achtergrond die je maakt met een embossingfolder......

Kortom het stansje van de Kerststal kun je op heel wat manieren inzetten......

Materialen:
Lea'bilities:  Nativity scene45.0843, Christmas trees 45.029, Deer 45.0836, Houses 45.9012, Ster van 45.9029
Dessinpapier: 51.1154
Embossingfolder: 35.0980 Background Holly leaves
Clearstamp: 55.0409 grass
Flockpapier: 51.1109 flock paper black

Voor materialen zie: www.leanecreatief.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten